ANNEMARIE KUSTER

Het werk van Annemarie Kuster (1952) omvat gedichten en tekeningen, schilderijen, assemblages en objecten in een diversiteit aan materialen en acrylverf. Herkenbare elementen in een abstracte omgeving vormen haar enthousiaste beeldtaal, rijk van kleur en vorm in een evenwichtig lijnenspel, ontstaan vanuit het niets, voorbij aan de prikkels van de inspiratie. Annemarie heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een kunstenaar van formaat, getuige ook haar deelname aan uiteenlopende exposities en kunstmarkten. Haar werk prikkelt de toeschouwer en gaat voorbij aan vanzelfsprekendheid.

Annemarie Kuster in actie tijdens kunst tot de nacht

Tijdens Kunst tot de Nacht exposeert zij met het niet eerder vertoonde werk ‘A Million Steps’, een verhaal over mensen gevangen in een enorm doek van 10 bij 1,5 meter. Het werk gaat over het lot van de mensheid, het pad dat men bewandelt door het leven. De angsten, de beklemming, de dreiging, het verdriet, de troost en de vreugde, de hoop en wanhoop, alleen en in verbinding met de medemens. Inspiratie voor dit bijzondere schilderij haalde zij uit Pablo Picasso’s Guernica, hetgeen terug te zien is in de expressieve uitdrukkingsvorm, het onderwerp en het levensgrote formaat.

Zij Presenteert ‘A Million Steps’

Speciaal voor dit werk heeft Annemarie Kuster het pakkende gedicht ‘Leven of theater’ geschreven, dat tijdens Kunst tot de Nacht wordt voorgedragen in samenwerking met Nicolette de Wandeler, tolk Nederlandse gebarentaal. De combinatie met de stilte van de verlaten Gasfabriek belooft een indrukwekkende performance die u zeker niet mag missen!

Een overzicht van haar werk vindt u op haar website, hieronder mogen wij als voorproefje alvast enkele detailopnamen van haar bijzondere werk ‘A Million Steps’ laten zien.

Bekijk hier nog meer van onze kunst vrienden

Sander van der Poel

Cora Vries

GAS!FABRIEK presents kunst tot de nacht 2014

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.