ZONDAG 28 SEPTEMBER Burendag

GASFABRIEK viert burendag

Alkmaar – Op 28 september 2014 was het dan eindelijk zo ver, de GAS!FABRIEK opende zijn deuren voor alle buurtbewoners voor de burendag. Deze ruwe parel staat verborgen net buiten het centrum van Alkmaar en staat op de lijst om gesloopt te worden. Samen met alle buurtbewoners wil Stichting Behoud de GAS!FABRIEK behouden om er een culturele onderneming van te maken. Een plek waar iedereen trots op kan zijn!

De Nationale burendag was een mooie gelegenheid om de buurtbewoners kennis te laten maken met deze unieke plek. De oude betonblokken, oude kabels en zwerfvuil werden met scheppen, pompwagens en de blote handen van het terrein verwijderd. Er werd niet alleen maar hard gewerkt er was ook gelegenheid om lekker te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met een stukje zelf gebakken taart.

Voor de kinderen was er ook genoeg te doen zo konden ze tijdens de workshop “ontwerp je eigen fabriek” hun eigen GASFABRIEK schilderen of tekenen. Er was zoveel te doen dat iedereen de mogelijkheid had om zijn handen uit de mouwen te steke Na het harde werken kon iedereen gaan genieten van een heerlijke kop vegetarische soep of een bordje nasi.

Na de lunch kwam Nederlands kampioen Patrick Smit een trial bike show geven. Door gebruik te maken van aanwezige obstakels op het terrein kon hij met zijn mountainbike de meeste geweldige stunts uithalen. Hij sprong overal op en overheen. De kinderen hadden tijdens de show zelf ook de mogelijkheid om mee te doen en te stunten.

Ook was er gelegenheid om samen met de molenaar De Eendracht te bezoeken. Deze oude molen uit 1771 is de laatst overgebleven steenmolen in Noord-Holland. In 2000 is de oude molen weer helemaal in zijn oude staat terug gebracht.

Aan het einde van de dag werd met een aantal buurtbewoners een moestuin bak gemaakt van pallethout. Deze plantenbak staat centraal voor het nieuwe leven wat we in de GAS!FABRIEK willen investeren. Doordat iedereen als symbool een schep aarde mocht scheppen had je de mogelijkheid om een eigen stuk je bij te dragen aan de groei van de GAS!FABRIEK.
Samen met de bewoners hebben we de eerste stap gezet met het oppoetsen van deze ruwe parel van Alkmaar. Doe je ook mee deze parel weer te laten blinken!

 

 

Advertentie