BURENDAG 2014

SCHETSEN |  TIMMEREN | BEZOEK MOLEN | TRIAL BIKING | TALENTEN SHOW | BAKWEDSTRIJD

De GAS!Fabriek Google+ willen we met hulp van de crowd nieuw leven inblazen. Door dit verpauperde pand en braakliggende terrein om te toveren tot een prachtige inspirerende plek voor workshops, puur eten, werk en leerplekken.

De buurt doet mee met het opruimen van het NUON terrein

Op een schitterende locatie, met het terras pal aan het water en aan het Park de oude Kwekerij zijn we een plek waar iedereen uit de buurt (en van ver daarbuiten) zich welkom kan voelen. Jong of oud, zakelijk of privé…voor iedereen is er plaats. Kom buurten in de Fabriek! Bekijk hier de uitzending van rtvnh

De herbestemming van het karakteristieke pand moet er voor zorgen dat dit stukje historie weer zichtbaar wordt en transformeert in een plek waar Alkmaar trots op kan zijn. Een plek waar je kunt leren, werken en ontspannen.

Tijdens de burendag willen we samen met de buren, ondernemers en bedrijven aandacht vragen voor onze doelstelling namelijk: het voormalige NUON terrein een unieke bestemming geven.

Cultuur mobiliseert de creativiteit van mensen en biedt nieuwe perspectieven en sociale binding.

Kom jij ook?!!

Woon of werk je in de buurt of draag je het behoud van dit historische erfgoed een warm hart toe. Kom dan ook! Neem je gereedschap en wat lekkers mee. We maken er een gezellige dag van met leuke activiteiten.
Bekijk hier het event op Facebook

Word vrienden

ZONDAG 28 SEPTEMBER
Helderseweg 28 Alkmaar

Viert burendag

UITGELICHT

Kook voor je buren
Kook je eigen zoete of hartige taart of een ander gerecht en doe mee aan de bakwedstrijd.
Lever je zoete taart op zondag 28 september voor 10:00 uur (koffietijd) in en je hartige gerecht voor 12.00 uur (lunchtijd) bij de GAS!Fabriek. Laat je contact gegevens en recept bij je gerecht achter. De buurt beoordeelt de gerechten op smaak, originaliteit en gezondheid. De lekkerste recepten krijgen een plek op de website van de GAS!Fabriek.

Trial Biking
13:00-16:00 Mountainbiker Patrick Smit en Nederlands Kampioen trial bike geeft show en les voor kinderen zie http://www.smittrial.nl

Timmeren
Werk in de tuin en timmer een moestuin bak of meubel voor de gasfabriek onder begeleiding van ontwerper Koen Broersen. Neem je eigen gereedschap mee. Denk aan: handschoenen, hamer, spijkers, hark, boormachine vuilniszak en een schep.

Schetsen
Kinderen kunnen een schets maken van hun eigen beleving van stadslandbouw bij de GAS!Fabriek. Alles wat je op een boerderij tegen kunt komen. Groente, fruit, koeien, bijen, bloemen…..

Verkoop
Wil je spullen verkopen voor de gasfabriek of andere hand en spandiensten verrichten laat het ons weten via info@gasfabriek.com We kunnen alle hulp gebruiken.

Bezoek molen
Tijdens de burendag is de molen De Eendracht in de Bergerhof open voor publiek van de GAS!FABRIEK. Heb je altijd al een kijkje willen nemen in een molen, nu kan het!

 Show your talent op een pallet podium. Wil je zingen, muziek maken, dansen of een verhaal vertellen? Pak je podium!

GEZOCHT

MATERIAAL
We zoeken materiaal voor de bouw van de moestuinbakken voor de buurt. Pallets, (steiger)hout, spijkers, worteldoek, tuinaarde…..

HELPERS 
We zoeken nog enthousiaste buurtbewoners die willen helpen.

  • Sterke mannen en vrouwen
  • Handige Harry’s
  • Aanpakkers
  • Buurtkoks
  • Groene vingers (niet verplicht) wil je helpen met de tuin
  • Gastvrouwen & Bar mannen en vice versa
  • PR team uitbreiding om te flyeren
  • etc…..

Zet je talent in waar en wanneer jij wilt

Waarom? Omdat je ook wilt dat deze plek er komt, omdat je iets voor de buurt wilt doen, omdat je het leuk vind met mensen iets op te bouwen, omdat je wilt netwerken, omdat je wilt laten zien aan de buur wat je talent is, omdat je het culturele erfgoed behouden wilt of gewoon omdat je het gezellig vind. Wat je reden ook is, kom en bouw mee!!!!

Voor de toekomstige horeca bestemming zoeken we ook gastvrouwen en buurtkoks. Kun je lekker koken laat het aan de buurt zien en doe mee met de bak en kook wedstrijd. Ben je gastvrij of wil je gewoon helpen meld je aan.

Aanmelden kan via ons contactformulier of mail naar info@gasfabriek.com

Bekijk hier de Burendag Flyer

Burendag bij de GAS!Fabriek wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Alkmaar, Oranjefonds, Koen Broersen, Green innovation Group, All hands on, Smittrial, Smart Location, Molen de Eendracht, Rick Akkerman fotografie WCLeek, Bakkerij Mens, www.beelen.nl/…/afvalcontainers en Scholten verhuur

Lees meer artikelen:

GAS!FABRIEK opent voor het eerst na lange tijd weer haar deuren

Burendag was een groot succes

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.