VOLLE CONTAINER NA BURENDAG ’14

De GAS!FABRIEK vierde nationale Burendag op zondag 28 september met de buurt. Die dag kwamen er circa 300 buurtbewoners langs. Samen hebben we in een ontspannen sfeer hard gewerkt en het terrein schoongemaakt en meer:

GAS!FABRIEK VIERT BURENDAG

28 september, Helderseweg 28 te Alkmaar. Om 10 uur kwamen de eerste buurtbewoners met werkkleding, handschoenen en gereedschap om aan de slag te gaan. Oude betonblokken, oude kabels en zwerfvuil werden met scheppen, pompwagens van het terrein verwijderd. Er werd niet alleen maar hard gewerkt er was ook gelegenheid om lekker te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met een stukje zelf gebakken taart of vers limoenwater. Voor de kinderen was er ook genoeg te doen zo konden ze tijdens de workshop “ontwerp je eigen fabriek” hun eigen GAS!FABRIEK schilderen of tekenen. Na het harde werken kon iedereen genieten van een heerlijke kop vegetarische soep of een bordje nasi.

De buurt helpt mee

Na de lunch kwam de Nederlands kampioen Patrick Smit een trial bike show geven. Door gebruik te maken van aanwezige obstakels op het terrein kon hij met zijn mountainbike de meeste geweldige stunts uithalen. Hij sprong overal op en af. De kinderen hadden tijdens de show zelf ook de mogelijkheid om mee te doen en de mooiste stunts te laten zien. Ook was er gelegenheid om de historische molen ‘De Eendracht’ te bezoeken. Deze oude molen uit 1771 is de laatst overgebleven steenmolen in Noord-Holland. In 2000 is de oude molen weer helemaal in zijn oude staat terug gebracht.

Aan het einde van de dag werd er nog met een aantal buurtbewoners onder leiding van designer Koen Broersen en mooie plantenbak gemaakt van pallethout. Deze plantenbak staat centraal voor het nieuwe leven wat we in de GAS!FABRIEK willen investeren. Doordat iedereen als symbool een schep tuinaarde mocht scheppen had je de mogelijkheid om een eigen stuk je bij te dragen aan de groei van de GAS!FABRIEK.

Samen met de bewoners hebben we de eerste stap gezet en is deze ruwe parel van Alkmaar weer een klein beetje opgepoetst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.