UPDATE GASFABRIEK

De eerste €5000 is reeds toegezegd door meer dan 50 donateurs. Dat is fantastisch. Bedankt allemaal! Nog meer geweldig nieuws. Het houdt niet op: we hebben uitstel gekregen van de gemeente tot 1 juli om het aankoop bedrag €70.000 bij elkaar te krijgen. We zijn er dus nog lang niet, maar we pakken door. Wat zijn nu de volgende stappen?

Wat is het idee? Ons idee is om het leegstaande terrein van onderop te ontwikkelen. In de gasfabriek een ontmoetingsplek voor de buurt met kookstudio (kook!fabriek), atelier (leer!fabriek) en werkplekken (werk!fabriek). Op het terrein mogelijkheden voor stadslandbouw waar je als horeca ondernemer, kookclub of buurtbewoner een …m2 moestuin kunt reserveren.

Werken: Als het zover is kun je een buro huren in de gasfabriek voor €150 per maand. Of een eigen kantoor. Reserveer hier alvast een werkplek.

Leren:  Ook kun je dan unieke workshops volgen in het atelier. Denk aan ‘pimp je kledingkast’ of ‘Naai DIY’. OF in de kookstudio een kookworkshop ‘heel holland bakt’ of ‘uit eigen tuin’. Leer alles over tuinieren in je eigen moestuin. Reserveer hier alvast een aantal m2.

Ontspannen: We zien het al helemaal voor ons een steiger waar je met je bootje kunt aanmeren en een terras waar je heerlijk kunt ontspannen en in het zomerCafé pure gerechten kunt proeven. En één keer per maand een pop-up restaurant met eten vers bereid uit eigen tuin.

Tekening GF

Voor we dit alles kunnen realiseren is er een flinke renovatie nodig. Door de sanering zijn alle nutsvoorziening weggehaald en een brand en vandalisme hebben voor verder verpaupering gezorgd. Zonder donateurs, investeerders, huurders en helpers kunnen we dit alles niet realiseren. Daarom vragen we jou je hier aan te melden en mee toe doen.

De stand van zaken. We zijn in gesprek met een horeca ondernemer, event organisator, huurders en fondsen. Genoeg ijzers in het vuur, zou je denken. Toch zoeken we nog meer geïnteresseerden van huurders tot investeerders. Dus wil je mee doen of heb je een goed idee? Neem contact met ons op via info@gasfabriek.com.

Zie je jezelf wel een feest of bijeenkomst houden in de gasfabriek, een werkplek huren of een …m2 moestuin bezitten? Meld je dan hier aan.

Advertentie