BETROKKEN BEDRIJVEN NLDOEN MEE

De grootste vrijwilligersactie van Nederland vindt dit jaar plaats op 11 en 12 maart. Vorig jaar waren ruim 300.000 Nederlanders actief bij zo’n 7.600 klussen. De Waaier-leden, Arcadis en Albea doen al mee! Tijdens NLdoet gaan ze aan de slag bij de GAS!Fabriek. Samen met buurtbewoners gaan we het culturele erfgoed uit 1915 weer in ere te herstellen.

Er is genoeg te doen. Denk aan klussen als: schuren, schilderen, vloer leggen, vloer schuren, kieren met pur dichten, tegelen, moestuinbakken maken, regenpijpen vervangen, lampen ophangen, timmeren.

Doe ook mee!
Wilt u zelf een dag(deel) de handen uit de mouwen steken en Stichting Behoud GAS!Fabriek helpen de klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook!

Als we samen de schouders er onder zetten, kunnen we het erfgoed van de voormalige Gasfabriek behouden voor de volgende generatie. Mooi toch?! Dat is wat we willen: samen onze omgeving mooier maken en de leefbaarheid vergroten.

Data: Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart

Programma:
10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur Starten met de klussen
12.30 uur Lunch
13.30 uur Verder met de klussen
16.00 uur Einde en napraten

Lunch: wordt verzorgd door Van Versch Catering met vleeswaren van Slagerij Jeroen de Vries, soep groente van Ecoplaza en brood van Fermento.

De materialen benodigd voor aanleg van de eerst moestuin percelen zijn  (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen fonds van de provincie Noord-Holland en een grote donatie van Arcadis. De verf-klussen worden begeleidt door Lokat 3.0 en de nieuwe beglazing en steigers zijn aangebracht door Alutherm, een rolsteiger en aggregaat van HenselmansBoels regelt de bouwhekken en GP Groot de vuilcontainer via afval.nl.

Nog nodig:

Voor de tuin; zaden, houtsnippers, drainage, moestuinmix, stopzand, moestuinaarde en mest, bosmaaimachine op benzine, grasmaaier, schroeven.

Voor afwatering: regentonnen en regenpijpen.

Overig: hout en pellets voor in de hout/pellet kachel en purschuim, radiatorfolie.

Klusjesmannen en vrouwen: loodgieter, timmerman, schilders!

Voor de beveiliging zoeken we nog: een camera op zonne-energie, codeslot, bouwhekwerk en een toegangspoort. Taxatierapport na verbouwing.

Sponsoring: Kunt u ons aan hier aan helpen? Laat het ons weten. Alle hulp is welkom.

Wil je ook mee klussen met NLdoet? Geef je op via info@gasfabriek.com 

Tip: Neem je gereedschap mee! Boormachine, bezem, schuurpapier, schuur machine, verfkwast, handschoenen, schep etc.. Draag kleding en schoenen die vies kunnen worden en tegen een stootje kunnen.

Route: Op de Helderseweg neem je de afslag Lisdoddestraat (naast het Horizon College) hier kun je in de berm parkeren. Het laatste stukje loop je dan over de brug. Lopend kan ook over het dijkje bij de molen: de Eendracht.

Partners:

Alvast bedankt allemaal! Alleen als we het samen doen lukt het!!

Advertentie