FUNDRAISING WEEKEND GAS!FABRIEK ALKMAAR

Het hele weekend van vrijdag 9 september tot en met zondag 11 september 2016 staat het oude gaswinningsterrein in Alkmaar in het teken van fundraising voor behoud van de oude werkplaats uit 1915. Kom ook proeven, kijken en luisteren.

Stichting Behoud GAS!Fabriek is al flink op weg om het 100 jaar oude erfgoed weer in ere te herstellen, maar we zijn er nog niet. Daarom organiseren we een fundraising event voor iedereen die de gasfabriek een warm hart toe draagt. ‘Samen laten we de gasfabriek weer stomen’.

Vrijdag 9 september van 20:00- 24:00 uur KUNST

Tijdens Kunst tot de Nacht openen de deuren van het 100 jaar oude pand, als aftrap van dit unieke fundraising event met exposities van talentvolle kunstenaars van Crejat, Vronie Achenbach, Ruud Scheffer, Brandon Gribbeling en Sacha de WijnAnnemarie Kuster, Joke Mulder, Robin Sommers, Albert Chapel, Jacobine de Jong… Waar de sfeer van vergane glorie, de wederopbouw van de GAS!Fabriek en verschillende exposanten elkaar versterken. Gratis entree

Zaterdag 10 september van 16:30 -20:30 uur DINER (kun je een goede bodem leggen voor Culinair Plaza) 

Een proeverij omlijst door kunst en een veiling voor behoud van het laatst overgebleven pand van de voormalige gasfabriek. Chef kok Jeroen Klepper van Hemingway’s en voorheen Fabbrica tovert de oude Gasfabriek om in Popup Pura Restaurant. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een menu samengesteld van bijzondere gerechtjes. Begeleid met mooie wijnen, pils en sappen (bij de prijs inbegrepen). Reserveer tickets: https://www.ticketkantoor.nl/shop/gasfabriek

Zondag 11 september 13:00- 19:00 uur FESTIVAL

Tijdens het fundraising event wordt op zondag het terrein van de GAS!Fabriek omgetoverd tot de BLiTS!Fabriek. Een lokale food & lifestyle markt waar jong en oud al het goede van stad en land uit Noord Holland kan komen beleven en de potentie van de locatie zelf kan ervaren. Het pop-up event draagt dankzij steun van de Provincie Noord-Holland bij aan de herbestemming van de GAS!Fabriek in Alkmaar  als een prachtige locatie voor wonen, leren, werken, recreatie en toerisme. Tijdens de BLiTS!Fabriek is er een loterij. Loten zijn vanaf vrijdag te koop.

Jij bent daar toch ook bij!

Poster Fundraising weekend

Check hieronder in de links voor verdere informatie. 

9/9 Kust tot de nacht:
https://www.facebook.com/events/825159240955017/ 
Lees hier meer over de exposanten: ANNEMARIE KUSTER & JOKE MULDERRUUD SCHEFFERJACOBINE DE JONGROBIN SOMMERS & ALBERT CHAPELCREJAT , BRANDON GRIPPELING & SACHA DE WIJN

10/9 Fundraising diner:
https://www.facebook.com/events/1140042676062172/

11/9 BLiTS!Fabriek een food & lifestyle festival: https://www.facebook.com/events/511818502342725/

Locatie: GAS!Fabriek

Route: Lisdoddestraat Alkmaar entree is gratis

Advertentie