RUUD SCHEFFER

Ruud Scheffer laat zich inspireren door invloeden uit verschillende culturen en schilders uit de jaren 60 en 70. Een van zijn opvallende kenmerken zijn de hoogteverschillen op het doek. Die ontstaan door het opbrengen van verf in lagen, waardoor er diepte ontstaat.

Ruud Scheffer heeft een 4-jarige opleiding bij CREJAT gevolgd in creatieve handvaardigheid en schilderen.

De ‘Etnische Tribal Art’ van Ruud Scheffer en van andere kunstenaars van Crejat kun je bewonderen in de GAS!Fabriek. Op vrijdag 9 september 2016 tussen 20:00 en 24:00 uur tijdens Kunst tot de Nacht en Zondag 11 september 2016 tussen 13:00 en 19:00 uur tijdens het BliTs Festival. Locatie: Lisdoddestraat Alkmaar, de entree is gratis.

 

Etnische Tribal Art

Hij schildert in acryl. De verf wordt dik aangebracht om reliëf in zijn werk aan te brengen zodat zijn creaties er als het ware vanaf komen. De heldere kleuren die hij gebruikt in zijn schilderwerk roepen associaties op met Midden en Zuid Amerika. Ruud probeert met zijn psychedelische werken te verrassen, te verwonderen en vooral te verblijden.

De lagen verf, bijzondere vormen en expressieve kleuren maken zijn werken uniek.

 

Advertentie