POP-UP PRIJS VAN DE PROVINCIE VOOR DE GAS!FABRIEK

De lange tijd dichtgetimmerde voormalige gasfabriek in Alkmaar opende vrijdag 9 september haar deuren voor de ruim 90 deelnemers van de Dag van de Herbestemming. Naast architecten, herontwikkelaars en ambtenaren vonden ook in herbestemming geinteresseerde bewoners de weg naar deze bijzondere plek.

Pop-up prijsvraag tijdelijke herbestemming

Na de opening van de Dag van de Herbestemming heeft Peter Saal Adviseur erfgoed van de Cultuurcompagnie met foto’s van het Regionaal Archief Alkmaar een prachtige presentatie gegeven over de historie van de Gasfabriek in Alkmaar. 

Hierna overhandigde Jack van der Hoek, gedeputeerde cultuur, een cheque van €10.000 aan De Grote Kerk in Hoorn, de Gasfabriek in Alkmaar, het Hembrugterrein in Zaanstad, het Fort Benoorden Spaarndam en het Waaggebouw in Enkhuizen. Met dit sponsorbedrag worden tijdelijke activiteiten georganiseerd die de panden nieuw leven in blazen. 

Wethouder Anjo van de Ven van de gemeente Alkmaar had nog een verrassing in petto. En wat voor één?! De gemeente verdubbelde het geldbedrag van de Provincie voor de Gasfabriek!

Na de lunch kon het eerste Tiny House op het oude gaswinningsterrein worden bewonderd en aansluitend bezochten alle deelnemers de Tiny Houses info markt. Het was een drukbezochte dag met een welkome verrassing voor de herbestemming van het erfgoed van de gasfabriek in Alkmaar.

https://www.flickr.com/photos/kennethstamp/albums/72157672526751362/with/29563448475/

 

 

Advertentie