ADAPT VIERT EERSTE LUSTRUM BIJ HERBESTEMDE GASFABRIEK

Adapt bestaat deze maand vijf jaar, maar had alleen nog maar een facebookpagina. Stichting MEO bood aan een website te maken. MEO biedt als leerwerkbedrijf met jonge, creatieve en enthousiaste medewerkers allerlei dienstverlening aan non-profitorganisaties. Jongeren doen er werkervaring op, samen met stagiairs uit het regulier en speciaal voortgezet onderwijs. Dankzij professionele begeleiding en ondersteuning van vaste krachten, zoals een grafisch leermeester en een jobcoach vinden zij daarna hun weg op de arbeidsmarkt.

Sponsoring van advocatenkantoor
Dankzij sponsoring van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef konden de jongeren ermee aan de slag. Het project werd tien keer zo groot als zij aanvankelijk hadden gedacht. Ook door de grote populariteit van adaptalkmaar.nl onder de Alkmaarse bevolking werden ze verrast. Veel bezoek was het gevolg van het protest tegen een plan voor dijkversterking in de Schermer.

Gasfabriek logische plek
Adapt vierde het eerste lustrum afgelopen donderdag bij de Gasfabriek aan de Helderseweg, waar de website adaptalkmaar.nl officieel werd opgeleverd. Op de achtergrond speelden Adapt en Van Diepen Van der Kroef Advocaten in 2014 en 2015 een belangrijke rol bij de aankoop van dit industrieel erfgoed van de gemeente. Stichting MEO wordt in januari de grootste huurder van de Gasfabriek, waarmee een gezonde exploitatie is verzekerd.

https://erfgoedstem.nl/alkmaarse-erfgoedstichting-presenteert-jongeren-ontworpen-website/.

Het bestuur van Adapt, de webdesigners van stichting MEO en sponsor Van Diepen Van der Kroef Advocaten samen op de foto bij de Gasfabriek. Foto Rob Verhagen

Advertentie