BROEDPLAATS

De historische omgeving is zo herbestemd dat ze weer aantrekkelijk is voor jong en oud. Met (leer)werkplekken, zaalhuur, leuke events, stadslandbouw, een kookstudio, een workshop programma en Tiny Houses. Zodat iedereen zich hier kan verbazen en verwonderen. 

Verhuur

De GAS!Fabriek kan ook worden gehuurd voor feesten, een teamuitje, partijen, foto of videoshoot, een expositie of ander culinair of cultureel event, zodat iedereen kan genieten van het prachtige erfgoed. Kijk hier voor onze arrangement richtprijzen.

Werkplek

Je kunt ook een bureau of flexwerk plek huren bij de GAS!Fabriek. De bureau’s staan in gezamenlijke ruimte en net als de flexwerker kun je gebruik maken van diverse faciliteiten. Denk aan vergaderruimte, spreekkamer, koffie/thee etc.. Overdag wordt er druk gewerkt en in de avonden en weekenden kun je ontspannen. Reserveer hier alvast een plek. Samen met alle gebruikers maken we gebruik van het erfgoed.

Pop-up

Ook kun je er een pop-up activiteit organiseren, een kookworkshop volgen, of een 3 gangen menu reserveren tijdens een pop-up diner.

Ontbijt, lunch, borrel

De GAS!Fabriek is tegen verspilling van talent, ruimte, erfgoed maar ook van voedsel. Verspilling is zonde! Dagelijks stellen ze daarom een variërend menu samen met wat de voorraad strekt. We zijn elke dag open voor ontbijt, lunch en borrel van 10-17uur. Bekijk dagelijks de menu invulling van de gerechten door ons talent op het krijtbord. Als het gezellig is blijven we langer open.

Hou onze fb pagina in de gaten voor onze funky fridays & saterday dinings & lazy sundays.

Samen genieten

Puur eten

Tegenwoordig staan we zo ver van onze voedselproductie af en zitten er zoveel E-nummers en geraffineerde suikers in verwerkt. Weten onze kinderen niet meer, waar bijvoorbeeld, bloemkool vandaan komt, of hoe je een lasagne saus maakt, zonder pakje. Hier willen we bewustzijn in creëren.

Workshops

Samen genieten van creaties doe je toch het liefst onder het genot van een hapje en een drankje. De tuin, de kookstudio en het atelier zorgen samen voor de verbindende schakel tussen de talenten die werken en leren in de industriële gasfabriek. De stadse vraag naar educatie over puur eten en de verbindende functie samen eten en drinken is leidend voor onze kookstudio.

Het ambacht nemen we graag op in de programmering van de Gasfabriek. Zodat iedereen kan leren hoe je kunt koken zonder suikers en andere toevoegingen. En kun je straks in het naai atelier je oude garderobe omtoveren in unieke items, zodat je niet steeds iets nieuws hoeft te kopen, maar iets nieuws kunt creëeren.

Broedplaats voor talent

Ben je 16 jaar of ouder en interesse om dit concept mede vorm te geven. Laat het ons hier weten.

Er ontstaat een netwerk van bewoners, talenten en creatieven waaruit een  programmering voortkomt die de leefbaarheid en sociale cohesie vergroot.

Wij zijn altijd op zoek naar bewoners die zelf goede ideeën hebben en actief betrokken willen zijn bij activiteiten in de buurt. Bij de GAS!Fabriek kunnen wijk talenten hun talent laten zien. Zo ontstaat er een divers wijkaanbod van workshops en diensten. Heb je een talent en wil je deze verder ontwikkelen en inzetten voor je wijk? Spreekt ons concept voor en door de buurt je aan? Meld je dan hier aan! Samen kijken we of je binnen ons programma past.

 Tiny Houses

Naast werken en leren wordt er bij de GAS!Fabriek nu ook gewoond in een Tiny House. Het is een tijdelijke pilot om samen met de gemeente Alkmaar te kijken of deze nieuwe woonvorm toekomst biedt? Of het de nieuwe bewoners bevalt op het terrein?  Interesse? Klik hier.

Lees ook:
STADSLANDBOUW & EVENTS & ATELIER & VERHUUR & AANMELDEN, TINY HOUSES