GAS!FABRIEK

Stichting Behoud GAS!Fabriek zet zich met vrijwilligers en steun van betrokken partners in voor behoud van het culturele erfgoed van de voormalige GAS!Fabriek. Dit pand uit 1915 aan de Helderseweg in Alkmaar stond jaren leeg, en dreigde te worden gesloopt. Zonde toch?! Deze historische plek moet behouden blijven voor de volgende generatie. Vinden wij. Stook jij ook mee?! 

Behoud cultureel erfgoed

Onze doelstelling is: Het ontsluiten van de geschiedenis van het voormalige gaswinnigsterrein en het daar op laatste overgebleven pand dat nog herinnerd aan het industriële verleden van de Stad. Door het open te stellen en weer toegankelijk te maken voor het brede publiek met inbegrip van het ontwikkelen, faciliteren en organiseren van (educatieve) activiteiten (mede) gericht op het vergroten van de kennis en het bewustzijn over de geschiedenis van de GAS!Fabriek.

Hoe hebben we dit aangepakt? Met vrijwilligers, helden en vrienden hebben we het erfgoed nieuw leven ingeblazen. Volg hier onze vorderingen. Wil je ook meehelpen? Doe een donatie of zet je expertise in voor de GAS!Fabriek. 

Samen laten we Gasfabriek stomen

De GAS!Fabriek is een broedplaats voor talent. Waar je door onze talenten in de watten wordt gelegd. Bewoners met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt werken zij aan zij en leren van elkaar. Zo helpen we elkaar een stapje verder. We hebben diverse leerwerkplekken en stageplaatsen voor het MBO en HBO. Geef talent en erfgoed een kans en stook mee!! Bekijk onze vacatures.

Diverse gebruikers

De GAS!Fabriek kan ook worden gebruikt voor feesten, een teamuitje, partijen, foto of videoshoot, een expositie of ander culinair of cultureel event, zodat iedereen kan genieten van het prachtige erfgoed. Kijk hier voor onze arrangement richtprijzen.

Flexwerken

Je kunt  flexwerken  bij de GAS!Fabriek. Samen maken we gebruik van de ruimtes en faciliteiten. Denk aan vergaderruimte, spreekkamer, koffie/thee etc.. Overdag wordt er druk gewerkt en in de avonden en weekenden kun je ontspannen. Samen met alle gebruikers maken we gebruik van het erfgoed.

Pop-up

Ook kun je er een pop-up activiteit organiseren, een kookworkshop volgen, of een 3 gangen menu reserveren tijdens een pop-up diner. Hou onze fb pagina in de gaten voor onze events.

Ontbijt, lunch, borrel

De GAS!Fabriek is tegen verspilling van talent, ruimte, erfgoed maar ook van voedsel. Verspilling is zonde! Dagelijks stellen we daarom een variërend menu samen met wat de voorraad strekt. Bekijk dagelijks de menu invulling van de gerechten door ons talent op het krijtbord.

Samen genieten

Samen genieten van creaties doe je toch het liefst onder het genot van een hapje en een drankje. In de tuin, en het erfgoed zorgen we samen voor de verbindende schakel tussen de talenten die werken en leren in de industriële gasfabriek.

 

Advertenties