WILLEM SCHOTTEN

Vooruitlopend op Kunst tot de Nacht laten we natuurlijk al graag zien wat we bij de GAS!FABRIEK in huis halen. Ben je fan van Alkmaarse verzamelaars als Hal72 of KuhneDesign? Dan spreekt het werk van de Schoorlse kunstenaar Willem Schotten je zeker aan!

Een korte omschrijving

Zijn werk wordt bepaald door zijn passie voor oude, verweerde materialen, structuren en kleuren. Deze sinds jaar en dag verzamelde ‘levenssnippers’, toevallig overgebleven relikwieën uit voorbije mensenlevens, vormen een veelzijdig palet; de basis voor zijn werken. Roest en houtworm horen daarbij; de materialen en voorwerpen zijn doorleefd en verhalend.

© Willem Schotten
© Willem Schotten – Alchemie

Zijn assemblages worden meestal opgebouwd rondom een beeldbepalend ‘objet trouvé’. Deze vormt het uitgangspunt voor een uitgebalanceerde compositie, waarin Willem Schotten samengevoegde vormen of voorwerpen een nieuwe betekenis geef. Het eindresultaat ademt daardoor een doorleefde eigen sfeer uit, met soms een knipoog naar natuur, muziek of techniek.

We zijn oprecht blij dat hij tijdens Kunst Tot De Nacht van de partij is en nodigen je van harte uit om zijn werk te komen bewonderen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.